Over Wegwijzer040

Persoonlijk - Duidelijk - Direct

Hier staan wij voor

Wegwijzer040 is een kleinschalige zorgaanbieder die staat voor kwalitatief hoogwaardige zorg met een persoonlijke aanpak. Onze werkwijze is direct en duidelijk. Wij vinden dat de ‘klik’ tussen kandidaat en coach de basis is van goede begeleiding. Persoonlijk contact en duidelijkheid is de basis voor goede begeleiding.

Wegwijzer040 biedt voor iedere kandidaat ondersteuning op maat. De stijl van begeleiding is betrokken, dichtbij maar vooral no-nonsense; We draaien niet om moeilijke onderwerpen heen en we gaan snel over tot doen, we pakken dingen aan.

Wij werken systeemgericht, dat wil zeggen dat wij de belangrijke mensen in de omgeving van de cliënt betrekken bij onze begeleiding.

Doelstelling bij alle trajecten is het zoveel mogelijk terug geven van de regie op het eigen leven. Zelf doen wat je kunt en ondersteuning krijgen bij wat (nog) niet lukt. Wij leggen hierbij de focus op het verbeteren wat al goed gaat in plaats van het benadrukken wat slecht loopt. Hiermee sluiten we aan bij de kracht van onze kandidaten.

Wegwijzer040 is een VOF van Mark van Acht en Dirk Kox. Beiden hebben jarenlange ervaring in de thuisbegeleiding en -behandeling van mensen met een laag IQ en psychische problemen. De keuze om kleinschalige zorg aan te bieden komt voort uit de overtuiging dat een kleine organisatie veel persoonlijkere begeleiding en aandacht kan bieden dan grote zorgaanbieders. Dit is iets waar onze doelgroep enorm bij gebaat is, het echte contact en vertrouwen in elkaar.

Deze persoonlijke aandacht is voor Wegwijzer040 een belangrijke kernwaarde voor het bieden van begeleiding. Mensen voelen wanneer contact oprecht is, waardoor begeleidingstrajecten veel meer succes hebben dan wanneer dit niet zo is.

Wegwijzer040 richt zich hoofdzakelijk op vraagstukken rondom mensen die zelfstandig wonen en werken en kampen met psychosociale problematieken als gevolg van een psychische beperking of een heftige gebeurtenis in het leven.

Wegwijzer040 is onderdeel van de ZorgCooperatieBrabant (ZCB). Een samenwerking van verschillende zorgaanbieders die op verschillende gebieden gebruik maken van elkaar expertise en kwaliteitsbevordering.

ZCB is gecontracteerd zorgaanbieder binnen zowel WMO als Jeugdwet in alle gemeenten in Zuidoost Brabant.


Teamleden

SN Daphne

Daphne Heij

Werkt bij ons als ambulant begeleider en heeft als specialisatie justitie en gedwongen trajecten. Daphne heeft een hele berg kennis en ervaring die ze inzet bij Wegwijzer040, zowel bij haar kandidaten als bij collega’s. Ze is prettig in contact en houdt goed overzicht op zaken die belangrijk zijn. Voor onze kandidaten een heel belangrijke factor!

SN Dirk

Dirk Kox

Dirk is een van de eigenaren van Wegwijzer040, ambulant begeleider en geregistreerd jeugdzorgwerker (SKJ). Dirk heeft als specialisatie arbeid, zingeving en administratieve ondersteuning. Hij heeft een aanpakkersmentaliteit en een directe en positieve manier van motiveren. Mensen die hij begeleid ervaren het contact altijd als vriendschappelijk, een begeleider die er echt voor ze is. Dit is een vorm van vertrouwen die voor onze doelgroep heel belangrijk is.

De manier waarop zorg georganiseerd wordt voor deze mensen kan en moet veel beter, menselijker. Daarom bestaat Wegwijzer040. Hoe jij dit merkt? Je merkt dit in de manier hoe we met elkaar omgaan. Of je nou een collega bent, iemand van een andere organisatie of een inwoner die bij ons in begeleiding is, we zijn in contact. Het zit in ons DNA.

SN Keoma

Keoma Altenstad

Werkt bij ons als ambulant begeleider en heeft als specialisatie bemoeizorg. Keoma is als zij-instromer in de zorg een enorme aanvulling op het team van Wegwijzer040. Met zijn humor, no nonsense instelling en doorzetting legt hij verbindingen met inwoners die anderen niet (zomaar) voor elkaar krijgen.
Ik wil mensen in hun eigen kracht zetten. Een gezond vertrouwen in jezelf zorgt voor veel geluk. Wanneer dit stabiel is, gaat de structuur van de dag soepeler. Wegwijzer 040 is een zorgaanbieder met een frisse blik op de zorg. Ze zetten de zorg voorop en kiezen daardoor altijd voor het belang van de cliënt. Dit wordt met eerlijkheid, humor en sympathie gedaan. Dit is waar ik mezelf in kan vinden en dan ook graag voor werk!

SN Mark

Mark van Acht

Mark is een van de eigenaren van Wegwijzer040, ambulant begeleider en geregistreerd jeugdzorgwerker (SKJ). Mark heeft jarenlange ervaring als gezinsbehandelaar in complexe situaties (IAG). Respect, gelijkwaardigheid en humor zijn voor Mark de pijlers, zijn stijl van werken. De kleinschaligheid en frisse kijk op zorg maakt dat Wegwijzer040 een heerlijke organisatie is om deel van uit te maken. Samen met een sterk en leuk team laten we ons niet leiden en zeker niet beperken door kaders maar doen we wat nodig is. Dat is onze manier, No-Nonsense!

SN Patrick

Patrick Raaijmakers

Werkt bij ons als ambulant begeleider en heeft als specialisatie arbeid en dagbesteding. Patrick is heel betrokken bij de mensen die hij helpt en zet graag een extra stapje als hij dat nodig vindt.
Het leukste aan mijn werk is; het samen voor elkaar krijgen om kleine of grote doelen te behalen.

We hebben een grote diversiteit aan cliënten, waardoor we echt kijken naar de klik met desbetreffende persoon. Dit zorgt bij mij voor extra motivatie, waardoor het zetten van een extra stap zonder moeite verloopt!

SN Sam

Sam Kuijpers

Werkt bij ons als ambulant begeleider en ruime ervaring in werken met meervoudige complexiteit. Sam is een no nonsense dame die een goede balans weet te vinden tussen een lach en een traan.

Het leukste aan mijn werk vind ik de mensen waarmee ik werk. Het zijn allemaal schatjes die het verdienen om lekker in hun vel te zitten.

Ik vind het heel gaaf dat ik dit werk mag doen bij Wegwijzer040! Zelf op pad en mijn dag kunnen indelen en er echt mogen zijn voor mijn cliënten. Heel gaaf!

five-bulb-lights-1036936

Binnenkort in de selectie

Wij zijn trots om te mogen vertellen dat per 1 januari 2023 Mark de Hart bij ons start als nieuwe collega!

Mark komt drie dagen per week werken als ambulant begeleider.

Welkom!

IMG-20221019-WA0009

Word jij onze nieuwe collega?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's. Kom jij ons team versterken?
Solliciteer dan snel op één van onze vacatures!