Individuele begeleiding

Persoonlijk, duidelijk en no-nonsense

Voor wie?

Wegwijzer040 biedt begeleiding aan mensen tussen de 16 en 55 jaar die door een handicap vastlopen. Dit kan op verschillende gebieden zijn zoals bijvoorbeeld in het organiseren van je huishouden, overzicht krijgen in geldzaken of in de opvoeding van je kind. Misschien heb je moeite met het aangaan en onderhouden van sociale contacten en belemmert dit je dagelijks op je werk of school. Ook bieden wij begeleiding aan huis ter ondersteuning van een behandeltraject bij bijvoorbeeld RAC, GGZE (Opsy) of Apanta. UIt ervaring blijkt dat deze begeleiding sterk bijdraagt aan succesvolle behandeling en versterken van je eigen situatie.

Samen onderzoeken wij waar we jou en of je gezin bij kunnen helpen. Dit doen we samen met de mensen die jij vertrouwt in jouw veilige omgeving.

Via je gemeente bieden wij:
Begeleiding WMO
Begeleiding Jeugdzorg
Begeleiding PGB

Via het zorgkantoor (WLZ) bieden wij:
Begeleiding PGB

Ook zijn wij particulier in te huren, of op basis van onderaannemerschap.

Coaching 2 grijs

Werkwijze

Wegwijzer040 is een kleinschalige zorgorganisatie met een no nonsens werkmentaliteit. Duidelijkheid, directheid en het hebben van een “klik” met onze kandidaten horen hierbij. Wegwijzer040 werkt vanuit de eigen kracht van de kandidaat (empowerment) en werkt naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Wij hebben ruime werkervaring met mensen die tijdelijk vastlopen in het leven op verschillende leefgebieden en behoefte hebben aan een coach die naast hen staan en met hen de problemen aanpakken.

We hebben ruime ervaring met mensen die kampen met de volgende handicap(s):

Licht Verstandelijke Beperking (LVB)

Zwakbegaafdheid (ZB)

Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Wij zien dat er steeds meer mensen tussen wal en schip vallen. Mensen die te slim zijn voor gehandicaptenzorg, maar steeds meer moeite hebben om met de sneller wordende maatschappij mee te kunnen. Voor deze groep maakt Wegwijzer040 het verschil.

Voor die mensen moet zorg persoonlijker worden georganiseerd, dichtbij de inwoner en diens omgeving. In deze omgeving gaan we aan de slag met de eigen mogelijkheden en groeit het zelfvertrouwen in het eigen kunnen. Mensen blijken dan tot veel meer in staat dan vooraf gedacht werd!

Waardebeloftes